MgO grafitos SIP

Építkezzen a forradalmian új, innovatív MgO grafitos SIP technológiánkkal!

MgO a zöld építőanyag

Más konkurens anyagokkal ellentétben a tábla nem tartalmaz azbesztet, formaldehidet, ammóniát, szilícium-dioxidot, benzolt vagy kloridot. Bármilyen szerény mennyiségű MgO por előnyös a földre, az emberekre vagy az állatokra, amelyekre rákerül.

Természetes építőanyag

A magnézium nagy mennyiségben van jelen bolygónkon, és a földkéreg 2%-át borítja. Az MgO a legkörnyezetbarátabb és legsokoldalúbb építőelem, amely az építési alkalmazások széles skálájával rendelkezik.

CO2 kibocsátás csökkentése

Sok más építőanyaggal ellentétben a magnézium-oxid lapjaink alacsonyabb hőmérsékletet igényelnek a gyártás során, ami fűtési energiát takarít meg és csökkenti a termék szénlábnyomát.

MIT KELL MÉG TUDNOM?

TOVÁBBI ELŐNYÖK

Energetika

Más építési móddal szembeni értékei is elég szembetűnőek. Például egy 30 porotherm fal 10cm hőszigeteléssel hőátbocsátási tényezője 0,30w/m2k, a Grafitos SIP ezen értéke 0,15w/m2k.

Szilárdság

Függőleges és vízszintes teher (szélteher) értéke MgO lapoknak még az OSB lapoknál is jobb. Könnyen alakítható, pehely súlya miatt egyszerűen szerelhető. Ennek ellenére 300km/h szélnek ellenáll. Ütésálló, fúrható, fűrészelhető, vágható és óriási teherbírással van.

Tűzállóság

Tesztek során a falakat 1100 C fokon égették 45 percig. Az idő leteltével az egyik oldala 1100 C fok lett, míg a másik oldala 134 C fokig melegedett csak fel. Elmondható, hogy az ilyen teszteken önmagában az OSB lapok elvéreznek.

Hangszigetelés

A természetes MgO tábla kiváló hangszigetelési teljesítménye csendes és elegáns lakókörnyezetet biztosít. A vékonysága nem befolyásolja a hangszigetelési teljesítményét. A 6mm vastag tábla hangszigetelése 29 dB. A grafitporos hőszigetelő anyaggal elválasztó panel léghangszigetelése pedig 42 dB-nél nagyobb. Egyedülálló más porózus anyagokhoz képest.

HOGY MŰKÖDIK A VALÓSÁGBAN?

Teszteltük az MgO SIP panelt

A házikó belsejében 830 Celsius fok! MgO Grafitos SIP külső felületén 76 Celsius fok